Over José

Creativiteit speelt in mijn leven en werk een belangrijke rol. Mijn ogen zijn altijd op zoek naar inspiratie uit mijn eigen leefomgeving en de natuur om mij heen. Daarnaast ligt er een schat aan inspiratie in de verschillende stromingen van de kunstgeschiedenis. Deze beelden probeer ik te vangen op het doek. Gelaagd, subtiel en speels zijn woorden die mijn stijl goed omschrijven. 

“Logica brengt je van A naar B,

verbeelding brengt je overal”

Albert Einstein 

Ik ben sinds 1985 werkzaam in het basisonderwijs en vulde mijn opleiding aan met docent textiele werkvormen en de modevakschool. Vanuit mijn interesse voor schilderen ging ik op zoek naar een opleiding om me verder te ontwikkelen op creatief en kunstzinnig gebied.

 

Sinds 2017 volg ik een opleiding aan De Vrije Academie ‘t Pad. Een opleiding die mij uitdaagt mijn kunstgrenzen te verleggen en het proces centraal te stellen in mijn werk. Een verrijking op zowel persoonlijk als creatief vlak. 

Ook  biedt het de mogelijkheid om het creatieve onderwijs aan kinderen de ruimte te geven die het verdient. Beeldend werken levert een grote bijdrage aan het ontwikkelen van de eigenwaarde en persoonlijkheid van ieder kind.

 

Met beeldend werken wil ik het verschil maken in mijn leven en dat van de ander.

“Ieder kind is een kunstenaar.

De moeilijkheid is er een te blijven als je opgroeit ”

Pablo Picasso

Alles is met elkaar verbonden en niet los van elkaar te zien.

Creatieve en beeldende technieken brengen je op een directe manier in contact met je gevoel en alles wat in je leeft. Het is een krachtige manier om naar jezelf te kijken en levert een bijdrage aan het ontwikkelen van je persoonlijkheid.  Door meer vanuit  je gevoel te creëren in plaats vanuit je hoofd gaat de energie stromen.

Heb je interesse? Neem dan contact met me op via info@josekole.nl.

HOOFD

HART

HANDEN

© 2023 by AdMotions. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now